Sukuba: Trápení / Succubus Blues (#1)

28. června 2011 v 15:20 | Abyss |  | RECENZE | Mám přečteno... a co na to říkám?
Autorka: Richelle Mead
Série: Sukuba / Succubus Georgina Kincaid
Přeložila: Katrin Chýlová
Nakladatelství: Domino, 2011

Georgina Kincaidová se po světě prochází už několik století, viděla a prožila toho mnoho a každý dějepisec by její vyprávění jistě rád poslouchal několik dní v kuse. Ona se však snaží na minulost spíše zapomenout, neboť ji zavedla k práci, která si vyžaduje lidské duše, životní energii, no a taky pot. Georgina je totiž Sukuba a věk jí neubral na kráse ani nepřikreslil jedinou vrásku. Žena která dokáže měnit podoby se může stát objektem vášně každého muže, něco ho to však bude stát. V tom lepším případě jen Georgina ukojí svůj hlad po životní energii, v tom horším bude milenec nucen odevzdat svou duši.
Tahle smyslná kráska však není moc typickou Sukubou, svou práci si neužívá tak, jak by se mohlo na první pohled zdát. A opravdu nenávidí, musí-li sebrat duši nějakému perspektivnímu muži, který by to jednou mohl dotáhnout daleko. Ne, by ze všeho nejvíc stála o normální život, ten jí ovšem mezi prsty unikl již před mnoha lety.
V Seattlu se nyní navíc začínají dít divné věci a zvláštností je, že se stahují až moc blízko kolem Georgie. Nadpřirozené bytosti v Seattlu začíná pronásledovat tajemný útočník. Otázkou zůstává o co mu jde a podezřelým se náhle stává celá pekelná i nebeská komunita...

Kromě psaní upírských sérií pro mládež, se Richelle Mead věnuje i tvorbě knih pro dospělé. Trápení je prvním dílem šestidílné série s Georginou Kincaidovou, jejíž největší zbraní je osobní kouzlo a sex-appeal. Na jednu stranu by se dalo říci, že je Georgina vlastně takovou starší sestrou Rose z Vampýrské akademie. Obě mají totiž pořádně prořízlou pusu, takže mají vždy co říci. Navíc nechtějí být v ústraní a vrhají se bezhlavě do každé záhady.
Georgina ovšem není tak bojovná, místo destruktivní síly ovládá umění tance. Přeci jen je Sukuba a jejím hlavním cílem je dělat druhým dobře na... duchu. Pokud tím tedy myslíte pozdější absenci duše. Ne vždy však zachází až k takovým krajnostem, Georgině bohatě postačí nějaká ta životní energie, aby mohla využívat své magie proměny. Stejný názor bohužel nemá její démonský nadřízený, pro kterého je spíše abstinující bytostí. S jejím nadáním by totiž mohla dostat každého chlapa a přesto má z její strany mizerný příjem duší.

Existují bytosti, které chtějí jen zapadnout a Georgina je jednou z nich. Proto pracuje v jednom velkém knihkupectví a po příchodu z práce si ráda přečte pár stránek z knihy od oblíbeného spisovatele. Naštěstí pro ni se právě blíží jeho autogramiáda v Seattlu a to by nebyla Georgina, aby pořádně nezapůsobila, i když trochu jinak než obvykle...
Richelle postavu spisovatele pojala opravdu skvostně a Seth Mortensen překoná všechna Georgiina očekávání. Seth dokáže se svými postavami v knize hotové zázraky, ale sám je poněkud černobílý. Georgie by jistě nečekala, že za takovými díly může stát spíše uzavřený a introvertní člověk. Psaní mu jde holt mnohem lépe než samotná komunikace, jenže koho by jste postavili proti Sukubě? Dokonalého muže? Kdepak. Takhle je příběh mnohem zajímavější a sledujeme dva naprosto odlišné charaktery.

Georgina je ale Sukuba a tak je pochopitelné, že je naše hrdinka objektem zájmu více mužů. Spolu s jejími vzpomínkami se dostáváme i do dob, kdy ještě byla člověkem a odhalujeme příčiny její proměny. Je zvláštní, uvědomí-li si člověk, že nynější podoba vlastně ani není ta pravá, docela jsem se bála jak budu na přeměny reagovat - postava která mění kůži jako had, to je jednoduše neobvykle - nyní, jak se ukázalo, ale ani trochu špatné. Navíc Sukuby jsou tvory temnot a proč si zase jednou nepohrávat na druhé straně...

Autorka se v této sérii snaží dokázat, že sex již dávno není sprosté slovo. Pokud nemáte rádi příběhy, kde se někdy objeví i erotika, jste holt asi na špatné adrese. Neočekávejte však žadné velké přívaly chlípnosti, vše je na decentní úrovni, kterou by snad v dnešní době měli unést už všichni, kteří se dívají i na filmy. Nějaká ta smyslnost se prostě musí od Sukuby očekávat a i když tu tedy nejsou kapitoly plné chtíče, přesto si kniha zaslouží nálepku "pro děti nepřístupné".

Jako vždy, u knížek Richelle Mead, je i Trápení neuvěřitelně čtivé. Přesto, že Georgina shání informace o tajemném útočníkovi kde se dá a nechybí nějaký ten útok, jsou to především dialogy a plynulý děj mezi tím, co čtenáře ke knize poutá. Pokud chcete více bojů, přečtěte si nejdříve Vampýrskou akademii. Sukuby mají jen omezenou sílu, která se proti boji s protivníky prostě moc nehodí, činy jsou tak ponechány jiným. Alespoň tu nemáme hrdinku, která sama zvládá složit celý svět. Série je díky tomu mnohem reálnější, tedy pouze do míry, jaké může být svět s démony a anděli věcný.

Člověk by u čtení Trápení rozhodně neměl litoval peněz, které za knihu dal a pokud by ho snad kniha tolik nepřesvědčila o koupi pokračování, epilog jakékoliv další pochybnosti hravě zapudí. Je to přesně taková ta ukázka skvělé práce a promyšlenosti každého detailu, kdy má i pouhé jméno tak velký smysl - to jsou knihy Richelle Mead.

Abyss hodnocení: 8/10






* Zdroj obalu knihy: Domino
* Tímto bych chtěla moc poděkovat nakladatelství Domino, za poskytnutí recenzního výtisku
* Na podzim vychází druhý díl série "Na vrcholu"
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Bels Bels | Web | 28. června 2011 v 15:35 | Reagovat

Abyss, víš co bych hrozně chtěla? Vidět všechny tvoje knížky na jedný hromadě :D Nechceš mi je vyfotit? :D

2 Kay Kay | Web | 28. června 2011 v 15:45 | Reagovat

sukubu mam prectenou a mam rozecteny druhy dil, mam je prectene v aj...sice jsem ze zacatku hledela jestli to opravdu pise richel mead...ale jak sem videla tak jo...je to uplne jiny soudek nez Vampire academy..ALE stejne se mi to libilo!

3 Abyss Abyss | Web | 28. června 2011 v 16:06 | Reagovat

[1]: Chystá se to :D Jen teď můj pokoj čeká malá úprava, takže hned poté :D cca do půlky července :D

4 Belle Belle | Web | 28. června 2011 v 16:31 | Reagovat

tak to si musím přečíst! ale asi až mi bude 15, páč mi teď bohužel neprodají :-?

5 Klub knihomolů Klub knihomolů | Web | 28. června 2011 v 17:33 | Reagovat

Byl založen knižní klub. Pokuď budeš mít zájem se přidat naštiv náš právě založený blog a přidej svůj názor:)

Jinak na Sukubu už bse moc trěším, četla jsem první kapitoly v angličtině a vypadalo to dobře a podle tvé recenze to za koupení stojí:).

6 Verush Verush | Web | 28. června 2011 v 17:49 | Reagovat

Na Sukubu se chystám... četla jsem zatím jen začátek a vypadá to zajímavě. Byla jsem zvědavá, co na to řekneš a z té recenze usuzuji, že je to opravdu dobrá knížka.
Možná si ji někdy koupím, ale momentálně mám seznam knih k přečtení strašně dlouhý :D

7 Adelaine Monroe Sawyer Adelaine Monroe Sawyer | Web | 28. června 2011 v 18:42 | Reagovat

To vypadá zajímavě! Fakt mě to zaujalo. Mě Vampírská Akademie nijak moc nebavila, ale tohle je zajímavý nápad a celkově bych si to možná i koupila.

8 Hel Hel | Web | 22. července 2011 v 10:11 | Reagovat

Trápení je prostě úžasné! Nejvíc se mi líbí postava Cartera, Codyho a Setha :-D  Sukuba se líší od VA a já jsem ráda, že Mead napsala něco takového, ona prostě umí psát! :-)

9 Luczynka Luczynka | Web | 30. července 2011 v 13:38 | Reagovat

Tak myslím, že tohle by mě asi zaujalo mnohem víc, než Vampýrská akademie.
Já nevím, mně se moc nelíbí styl, jakým Richelle Mead píše. Jsem zvyklá na trochu jiný žánr a tomuhle jsem prostě ještě asi nepřišla na chuť:D
Každopádně, tuhle knížku si píšu do seznamu, snad se na ni co nejdřív dostane:-)

10 nymphe nymphe | E-mail | 30. července 2011 v 13:39 | Reagovat

Knihu Sukuba jsem četl a kniha byla pěkná, protože knize se dalo velmi dobře porozumět a bylo to napsáno tak jako třeba Tajný kruh, Upíří deníky, atd. prostě tak realisticky. :-)

11 Ettelëa Dragons Ettelëa Dragons | Web | 30. července 2011 v 13:59 | Reagovat

Hmmm... po téhle knize jsem pomrkávala v knihkupectví, ale nakonec jsem si to rozmyslela, po přečtení tvé recezne možná změním názor a přece jen si ji přečtu. Abych pravdu řekla, trochu mě odradilo jméno autorky přes půl obalu... A taky to, že VA mě příliš nenadchla. No, ještě uvidím, každopádně to nejsou ohraní upíři, takže by to nemuselo být tak špatné...

12 BellaQa BellaQa | E-mail | Web | 30. července 2011 v 14:13 | Reagovat

Sukubu jsem dočetla právě včera ... zastávám totiž Georgin názor, že knihu je třeba vychutnávat, ale rozhodně nečtu 5 stránek denně naopak :D jako ona zhltla Glasgowskou dohodu jsem já neodolala posledním sto stránkám a přečetla je najednou. Jak už je u Mead zvykem má vše dost propracované. Nepředvídatelný příběh, ukončení, které nabádá k dalšímu dílu, velice čtivé dílo.

13 Adelaine Monroe Sawyer Adelaine Monroe Sawyer | Web | 30. července 2011 v 14:14 | Reagovat

Ještě doplnění k tomu komentáří. (kvůli soutěži,no :D) Když jsem byla v knihkupectví dost jsem po té knize pokukovala, protože jsem viděla recenzi na dalších dvou blozích. Kousek jsem si přečetla, někde z půlky a i když nevím o co jde, celkem se mi to líbilo, podle mého i když to napsala stejná autorka tak se nejde ubránit určité změně stylu psaní, myslím tím že už to asi nebude popisovat jako nějaká dhrampýrka Rose, ale jako dospělá Sukuba Georgina. Takže tak. :)

14 Petaaa Petaaa | 30. července 2011 v 14:41 | Reagovat

Sukuba je dobrá knížka, ale všechno od Richelle Mead je super. Sukuba se nemůže rovnat VA, ale velmi dobře se čte a je plná zvratů, napětí a ostřejších scén.

15 Zlatka Zlatka | Web | 30. července 2011 v 14:51 | Reagovat

Doufám, že Sukubu ukořistím na mé blížící se narozeniny a pokud, ne, určitě si ji i tak sama koupím. Mám trošku strach, jak se mi budou líbit jiné nadřirozené bytosti, protože jsem zvyklá přecijenom na ty upíry, vlkodlaky, popřípadě anděly. A taky se děsím podobností mezi jednotlivými sériemi a postavami... sama jsi psala, že má Georgina a Rose některé vlastnosti podobné/stejné, takže mám strach, že budu číst stejný nebo podobný příběh akorát pod jiným názvem a v jiném obalu. Ale doufám, že to tak nebude, přecijenom Meadová je bohnyě v psaní, tak snad mi takový názor na ni jako na spisovatelku zůstane i po Sukubě :-)

16 Sussanah de Silva Sussanah de Silva | Web | 30. července 2011 v 15:17 | Reagovat

Tak tuhle knihu rozhodně zařadím do čekací listiny. Popisem mi to trochu připomíná knihy o Mercy a ty se mi moc líbily, i když jsem ještě nepřečetla celou sérii.

17 Mish@ Mish@ | Web | 30. července 2011 v 15:57 | Reagovat

Už se těším až si tu knížku přečtu. Kamoška si ji kupovala a celou cestu z Brna nám četla ochutnávky:D Je dost poznat, že je to od stejné spisovatelky jako VA.:D

18 Yanny.)) Yanny.)) | Web | 30. července 2011 v 17:08 | Reagovat

Bože, tahle knížka vypadá fakt neuvěřitelně skvěle!!
Ona Richelle umí psát vážně skvěle! Každý díl VA se vždycky přečte na jedno nadechnutí a na konci jenom valíš oči, co je to zase za geniální převrat a myšlenku! Věřím, že takhle dobrá bude i Sukuba. Jenom doufám, že si hlavní hrdinku oblíbím. :) Rose mi je někdy v nějakých situacích trochu protivná... ale na druhou stranu, někdy jí fakt obdivuji! Neměla a nemá to lehké.

19 VeEee VeEee | Web | 30. července 2011 v 17:10 | Reagovat

Tuhle knížku jsem strašně chtěla, ani nevím proč, ale musela jsem si jí koupit, ale tak nějak mě zklamala.. Četlo se to sice strašně dobře (až na ty malý písmenka), ale postava Georginy mě zklamala, čekala jsem jí spíš víc jako šelmu, chápete ne :D.

20 Tarina S. Tarina S. | Web | 30. července 2011 v 17:39 | Reagovat

Taky je na seznamu k přečtení. :D Ten se nějak monstrózně rozrůstá! :-D Už jenom to, že je od Richelle je mega plus. A Georgina jako Roseina starší sestra? Jakoby? To zní taky lákavě :D Jen mě trochu zklamala oblálka. Není nejhorší, ale... jo, znám i lepší :D

21 Polgara Polgara | Web | 30. července 2011 v 17:50 | Reagovat

Na Sukubu se teprve chystám. Richelle mě zaujala už svoji Vampýrskou akademií, takže tohle si nenechám ujít. A za recenzi děkuju :-)

22 Evk Evk | 30. července 2011 v 19:21 | Reagovat

Co říct jiného, než že Sukuba byla nejočekávanějším překladem poslední doby. A já se na ni neskutečně těším. Mead te bohyně a pokud toto bude alespoň trošku jako VA, tak to budu zbožňovat.
"Autorka se v této sérii snaží dokázat, že sex již dávno není sprosté slovo."
To mě pobavilo. :D

23 Elizz Elizz | Web | 30. července 2011 v 21:31 | Reagovat

Trápení... se mi líbilo. Nebylo to ani špatné a ani vynikající. Řekla bych, že je to takový lepší průměr. Celkem se mi pletla jména postav, pořád jsem nakukovala na první stránky abych zjistila, o koho vlastně jde. Naopak se mi líbila ta nesložitost děje. Konec byl sice více akční, ale četl se jednoduše, takže nedocházelo k opakovanému čtení jedné stránky, protože jsem neporozuměla ději (jako tomu bylo u Smečky).
Bylo to dobré, ale ne nejlepší, toť můj názor.

24 Berenice Berenice | 31. července 2011 v 12:05 | Reagovat

K tomuto článku ma zatiahlo hlavne to meno - Richelle Mead, od ktorej som prečítala jej skvelú Vampýrsku akademiu.
Sukuba je niečo nové, čo som ešte nečítala a vyzerá to zaujímavo :)

25 Ywyk Ywyk | Web | 31. července 2011 v 23:29 | Reagovat

Sukubu jsem četla, ale neoslnila mě tolik jako Vampýrská akademie, ale rozhodně tato kniha nebyla špatná.
Knížku jsem si koupila vlastně jen kvůli autorce, nevím, jestli bych po ní sáhla, kdyby ji napsal někdo jiný...

26 Das Das | Web | 1. srpna 2011 v 15:53 | Reagovat

Sakuba rozhodně vypadá zajímavě a uvažuju o její koupi. :)
Ale jak píše Ywyk, rozhodně si ji koupím spíše kvůli tomu, že vím, jak dobře Richelle Mead píše a ne pro samotnou knihu. Však přečtu a uvidím. :) 8 bodů z deseti je slušné hodnocení. :)

27 Storycollector Storycollector | Web | 1. srpna 2011 v 17:36 | Reagovat

Hmm, jsem na rozpacích. Motiv je to rozhodně originální, sukuby se v literatuře často nevyskytují, ale nějak necítím touhu jít a přečíst si ji. Na druhou stranu nemůžu říct, že by mě něco vyloženě odrazovalo. Možná později, u mě chuť na žánry či motivy přichází, řekněme, ve vlnách.

28 Gabuldik Gabuldik | Web | 1. srpna 2011 v 18:53 | Reagovat

Se Sukubou jsem se teď právě potkala poprvé. :-D Nikdy jsem o ničem takovém neslyšela. :-D  Kniha mě láká, ale mamka by mě s ní asi vyrazila hlavně kvůli nálepce dětem nepřístupné. :-D Asi by to nebylo nic pro mě.

29 Magdallenne Magdallenne | 1. srpna 2011 v 20:44 | Reagovat

Sukuba byla takové příjemné letní čtení... bohužel mi přišlo povrchové, ale jako jednohubka to bylo OK.

30 Dreamer Dreamer | E-mail | Web | 1. srpna 2011 v 21:29 | Reagovat

Zatím jsem se k téhle knížce nedostala, ale četla jsem VA, a styl psaní Richelle mi příjde dobrý, myslím, že když se od ní VA četlo tak dobře, že i Sukuba bude stejně čitelná. Téma je zajímavý a zatím neohraný, tak uvidíme, jaké to nakonec bude.

31 Reny DítkoRájová Reny DítkoRájová | 3. srpna 2011 v 13:58 | Reagovat

Skuba je hezká knížka. Jenom to, že je určená pro čtenáře minimálně nad 15 let (Takže mi ještě rok zbývá) jsem zjistila až během čtení.
Na internetu jsem si o ní nic nehledala, prostě jsem na ni narazila v knihkupectví- tak se mi nemůžete divit, že když jsem věděla že je od Richelle Mead, jsem si ji koupila. Byla v reálech mezi Vampýrskou akademií, Školou noci a podobnými sériemi pro mládež, tak mě to prostě nenapadlo. Jo, bylo mi jasné, že když je Georgina skuba, nějaké "tamty" scény tam být musí, myslela jsem však že budou psány s mírou, asi tak jako v VA nebo TW sáze, případně jako hned v 1. kapitole této knížky, kde scéna vlstně byla vynechána... no zmílila jsem se.
Takže po přečtení první takovéto scény, jsem při každém dalším náznaku něčeho podobného stránku je přelétla a přeskočila xD Ale jinak byla knížka super :). Jen teď nevím, jestli si koupit další díl.

32 Reny DítkoRájová Reny DítkoRájová | 3. srpna 2011 v 14:00 | Reagovat

*regálech

33 Nikki^^ Nikki^^ | Web | 3. srpna 2011 v 18:52 | Reagovat

Na Sukubu jsem hrozně zvědavá, protože VA mi přišla jako dost dobrá série. Doufám, že mě Meadová nezklame a tohle bude taky dost dobré. Viděla jsem Sukubu v knihkupectví, chvilku na mě smutně koukala, ale stejně jsem jí protentokrát odolala :D:). Mám ji na seznamu ke koupení, takže uvidíme :).

34 Niënor Niënor | E-mail | Web | 3. srpna 2011 v 19:51 | Reagovat

Další skvělý příběh od skvělé autorky Richelle Mead. Tentokrát je hlavní hrdinkou démonka živící se sexuální energií lidí. Musím říct, že jsem si přes polovinu knihy myslela kdo je záhadný Nephilim.. ale jeho sestra byla překvapení :D

35 Annie Annie | 3. srpna 2011 v 20:51 | Reagovat

Na tuhle knížku se už vážně těším, mám ji "zarezervovanou" u kamarádky :D Vybrala jsem si ji hlavně kvůli autorce, protože jsem si ji díky knize Vampýrská akademie, kterou hodnotím jako za nejlepší knihu, ve které se vyskytují upíři, hodně oblíbila. A ještě musím zmínit, že má kniha pěkný obal, působí tak nějak magicky :D

36 Norakiss Norakiss | E-mail | 3. srpna 2011 v 21:47 | Reagovat

Sukubu jsem četla a je úplně super už se moc tším na druhý díl, který si určitě taky pořídím. Hlavně ten Seth neměl chybu :) No prostě Richelle nikdy nezklame :)

37 Valush Valush | 4. srpna 2011 v 10:15 | Reagovat

Tuhle knížku jsem si objednala hned, jakmile byla v předprodeji. Jakmile mi přišla, pustila jsem se do čtení a měla jí přečtenou tak rychle, že jsem si ani neuvědomila, že už je konec. Celou knížku jsem měla ráda Setha, hlavně v těch částech, kdy se styděl před Georginou. Carter taky neměl chybu. Jinak se moc těším na pokračování Na vrcholu. Doufám, že mi moje peněženka dovolí si jí koupit. :-)

38 Michiyo Michiyo | E-mail | Web | 4. srpna 2011 v 14:34 | Reagovat

Tuhle knížku jsem si chtěla přečíst už kvůli tom, že je od autorky Vampýrské akademie a tuhle sérii mám nesmírně ráda! :) Jsem teď asi v půlce a zatím se mě to líbí, ikdyž na VA to nemá. Oblíbila jsem si Setha. Například když zapomněl dát Georgině knihu a ona z toho byla na nervy :D. Taky se těším až si ji koupím, ale zatím nejsou peníze, tak musím počkat mno :-x :-D... Už se těším na 2. díl, ale teď hlavně očekávám pokrevní pouta ;)

39 -Luc- -Luc- | E-mail | Web | 6. srpna 2011 v 11:01 | Reagovat

K autorke Richelle Mead som sa odtala cez jej sériu Vampírská akademie, ktorá sa mi veľmi páčila (len škoda že nieje aj v slovenčine), a táto séria vyzerá byť tiež zaujímavo.

40 T. T. | Web | 6. srpna 2011 v 22:25 | Reagovat

Ano, u knihy bych vyzdvihla podobně jako ty právě její čtivost, kde autorka jde přímo k věci a zároveň situaci okořění přiměřenými detaily, což je přesně moje gusto a za co tleskám. Dále je tu její bezprostřední přístup k erotice jako takové, co se ovšem drží na úrovni jisté slušnosti, což mě taky mile překvapilo. V neposlední řadě je tu pak samozřejmě hlavní hrdinka s neuvěřitelně charismatickou povahou a zároveň prostým údělem, za kterým si kráčí.

41 Mineko M.S. Mineko M.S. | Web | 7. srpna 2011 v 14:04 | Reagovat

Ďalšia kniha, ktorú mám v pláne si kúpiť! O Sukuboch som myslím, už čítala v inej knihe (ak si dobre pamätám) a strašne ma zaujala povaha postavy. Páči sa mi, keď na hrdinke nezáleží celý svet a je vzájomne aj krásna, aj iná ako ostatní.
Nevadili by mi ani erotické časti, ktoré sa moc v tých kníhach, ktoré ja čítam nevyskytovali. O tejto spisovateľke som už počula, ale dávam jej len zelenú a keď na to natrafím tak to kupujem!
Tiež postava spisovateľa Setha, ktorého Georgia obdivuje mi príde ako ďalší diel do skladačky a skvele sa tam hodí!
Na záver môžem len vychváliť recenziu, podľa ktorej si kúpim novú knihu :)

42 Michelle Michelle | Web | 7. srpna 2011 v 22:25 | Reagovat

Tak touto recenzí jsi mě opravdu zaujala! Knihu budu hledat dokud ji nenajdu :D Opravdu bych si ji ráda přečetla protože mi příde opravdu zajímavá. Konečně malé odpočinutí od typických knih :) A že sem tam jsou nějaké ty erotické části ... to je ve více knihách tak co ;) Jen tak dál. M.

43 MoniQ MoniQ | 8. srpna 2011 v 10:54 | Reagovat

Richelle Mead som začala milovať po sérii Vampire Academy a keď som videla že je od nej nová kniha hneď som ju chcela ale nebola som si istá či bude taká dobrá ako VA no ale po všetkom čo som o tom čítala si ju určite musím čo najskôr kúpiť :)

44 Lidush Lidush | 9. srpna 2011 v 13:07 | Reagovat

Knížku jsem četla na dovolené, takže jsem četla po malých částech, ale tím to bylo ještě lepší. Měla jsem se na co těšit. Je vidět, že Richelle je opravdu skvělá spisovatelka. Georgina mi hodně připomínala Rose z Vampire Academy. Už se těším na další díly... :-D

45 moira moira | Web | 10. srpna 2011 v 1:19 | Reagovat

Jako všechny postavy Meadové i Georgina je silná ženská, která se jen tak nevzdává - a přesně takové mám ráda!

Sukuba je opravdu dost dobrá knížka a mě dost štve, že si ji nemůžu pořídit do knihovnočky (svý prásátko už jsem rozbila... :D). Moc pěkná recenze, skoro ve všem s tebou souhlasím.. ;))

46 monca monca | E-mail | 10. srpna 2011 v 12:13 | Reagovat

Moc hezka knizka a ctiva, ktera se cte jednim dechem. Nevim, jestli bude tato serie tak dobra jako Vampyrska akademie,ktera se mi moc libila, ale to budu vedet s dalsima dilama. Ale zatim se zda, ze ano. :) Vrele doporucuji! :))

47 Destel Destel | Web | 10. srpna 2011 v 18:25 | Reagovat

Přestože jsem ze série VA četla jenom první díl, musím počítat s tím, že tohle bude stejně dobré.

Dneska bych měla dostat výplatu a už si dělám seznam knih, co si koupím. Jako první mám v merku Hunger games, pak Odstíny života a pak mám zálusk právě buď na Sukubu nebo rovnou celou sérii VA...
A nějak si nemůžu vybrat co z toho?

48 Michelle Michelle | E-mail | 11. srpna 2011 v 14:42 | Reagovat

Pěkná recenze. Sem tam jsem se pousmála, zakývala hlavou na znamení souhlasu s tvým názorem. Nejspíš si fanda Richelle Mead a už teď si mi sympatická :D Sukuba je opravdu dobrá knížka, ale naneštěstí tam není žádný pořádný Dimitri. Jen ten nenápadný Seth, který dokáže hrdince přivodit rozpaky, dokáže ji rozesmát. To je mnohdy víc, než nějaký vysoký rus. Pro mě ale navždy bude na prvním místě Dimitri, splňuje totiž všechno, co si od imaginárního přítele přeju.;)

49 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 13. srpna 2011 v 0:20 | Reagovat

To vypadá dobře... Mám na ni políčeno, snad se na ni co nejdřív dostane.
Řekla bych, že nemám moc ráda takové ty dokonalé hrdinky, ale lhala bych, protože leč jsou takové ty normální mnohem příjemnější, čtení o těhletěch typech bývá mnohem napínavější a zábavnější. :) Navíc koukám, že hlavní hrdinka moc spokojená se svou úlohou není...
Z tohohle by se daly vytřískat velmi zábavné a zajímavé situace, jsem zvědavá, jak se s tím Richelle popere, protože osobně Vampýrskou Akademii zas až tak moc nemusím, hlavně teda kvůli jejímu stylu vyprávění, ale tohle mi přijde jako docela originální a takový neokoukaný námět, tak uvidím. :)

50 Ketty Ketty | 14. srpna 2011 v 19:58 | Reagovat

Na tuhle knihu už se nějakou dobu těším a díky tvé recenzi mám hned chuť si ji koupit a si bych to i udělala kdybych si peníze nešetřila na Bloodlines :-D. Georgina vypadá jako sympaťačka a opravdu jsem zvědavá na její vztah s tím spisovatelem. Je super že Richelle se jen neveze na upírské vlně (jako pár jiných spisovatelů) a přišla s něčím pro mně originálním - o sukubách jsem knihu ještě nečetla, navíc její styl psaní mi prostě skvělě sedí a protože to píše ona jistě bude příběh plný zvratů a skvělých hlášek.

51 *Nanna *Nanna | E-mail | Web | 15. srpna 2011 v 12:10 | Reagovat

O autorce jsem již slyšela a určitě si tuto knihu hodlám přečíst. Tak snad ta sexy hrdinka zaujme i charakterem. :]

52 annejude annejude | Web | 20. srpna 2011 v 10:57 | Reagovat

Musím říct, že na tuhle knihu jsem skutečně zvědavá, protože teprve před několika měsíci jsem začala číst autorčinu Vampýrskou akademii.

Její styl je velmi čtivý, člověk se nedokáže nudit a hlavní hrdinka prostě správná kickass, takže pokud je Georgina alespoň z poloviny taková, budeme my dvě kamarádky:D Docela se těším na pana spisovatele a ty jejich odlišné povahy, protože opačné charaktery je vždy zajímavé sledovat:)

Téma sukuby je pro mě v knihách novinkou, takže bude osvěžující zase číst něco jiného a podle tvé recenze se mám na co těšit:)

53 Melissa Melissa | 20. srpna 2011 v 13:35 | Reagovat

Trošku jsem se bála si to přečít po VA abych nebyle zklamaná protože jsem si na VA hrozně navykla ale musím říct že naprostá bombovka. Určite bych nevydržela číst knížku jen po pěti stránkách:-)))

54 Timuš Timuš | E-mail | 3. září 2011 v 14:20 | Reagovat

v kníhkupectve ma knižka zaujala hlavne obalom, a nebola som si istá, či si ju mám kúpiť. Georgia mi tak trochu pripomína upíra.. No.. uvidím, zájdem do knižnice, a určite si ju požičiam :D

55 lace wedding dresses lace wedding dresses | E-mail | Web | 23. října 2012 v 9:36 | Reagovat

Very informative post. Thanks for taking the time to share your view with us.
http://www.agoweddingdresses.net/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama